formada per bells i decadents edificis del segle XIX i principis del XX, antigues residències de comerciants adinerats de l'època. Comencem per l'Església de Sant Antoni de Pàdua (Sn. Antuan Kilisesi), la façana nord de la qual veiem des del menjador del nostre apartament. Ens aturem davant l'edifici Cité de Péra, construït el 1876 per un banquer, i entrem al Passatge de les Flors (Çiçek Pasaji) ara ple de bars i restaurants. Fem una passejada pel mercat del peix i pels agradables passatges plens de botigues d'antiguitats, de joies i catifes.
dilluns, 21 de setembre del 2009
APUNTS D'UN VIATGE A TURQUIA 6
DILLUNS 10 D'AGOST DE 2009
Després d'un dia ple de visites com el d'ahir, decidim agafar-nos el dilluns amb més calma i ens llevem tard.
Demà marxem cap a la Capadòcia, així que avui farem la bugada. Els apartaments on ens allotgem tenen servei de bugaderia gratuït i aprofitem per emportar-nos-en la roba neta.
Avui dedicarem el dia a conèixer una mica la zona on estem allotjats, el barri de Beyoğlu, antic barri de Pera o, el que és el mateix, el barri de "l'altre costat".
Aprofitem el que queda de matí per redescobrir Istiklal Cadessi, l'ànima del barri europeu,
formada per bells i decadents edificis del segle XIX i principis del XX, antigues residències de comerciants adinerats de l'època. Comencem per l'Església de Sant Antoni de Pàdua (Sn. Antuan Kilisesi), la façana nord de la qual veiem des del menjador del nostre apartament. Ens aturem davant l'edifici Cité de Péra, construït el 1876 per un banquer, i entrem al Passatge de les Flors (Çiçek Pasaji) ara ple de bars i restaurants. Fem una passejada pel mercat del peix i pels agradables passatges plens de botigues d'antiguitats, de joies i catifes.
Comprem el dinar en un restaurant "take away" i ens el mengem a casa tranquil.lament. Per a postres, decidim arribar-nos fins la pastisseria Inci (Inci Pastanesi), també al carrer Istiklal, i tastar els seus famosos profiterols de xocolata. No us aneu d'Istanbul sense provar-los!!
A la tarda, aprofitem per fer algunes compres pel barri, que, com ja sabeu, està ple de botigues, i ens arribem a veure la famosa pastisseria-cafeteria Markiz, establiment d'estil Art Nouveau, dissenyat per Alexandre Vallaury, arquitecte també del famós Hotel Pera Palace (Hotel Pera Palas), actualment tancat per reformes. La pastisseria conserva uns magnífics plafons de ceràmica decorativa Art Nouveau que representen la Tardor i la Primavera, produïts expressament a França i instal·lats el 1920. Després, passem per la pastisseria Saray Muhallebicisi i comprem uns quants baklava, els pastissets típics de pasta de full amb festucs i mel, la seva especialitat. Boníssims.
Sopem tranquil·lament a casa i anem a fer una copa al 360º, restaurant i bar de copes anomenat així per les seves vistes magnífiques d'Istanbul. Per cert, fan un te de poma verda exquisit!! Aquesta és una opció alternativa a la pujada a la Torre Gàlata, més còmoda i relaxada i pràcticament sense turistes.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada