dilluns, 24 de maig del 2010
SABORS DE TURQUIA 3
PETIT HOMENATGE
Fa poc, el meu amic Amadeu, sabedor de la meva afecció per Turquia, em va fer arribar la recepta que vull presentar-vos avui. Es tracta d’un plat que el cuiner català Isma Prados va preparar ja fa temps al seu programa de cuina de TV3.
Potser és agoserat, per part meva, presentar-lo en un post de la sèrie Sabors de Turquia, doncs no és una recepta estrictament turca, però, com que té la influència claríssima de la cuina otomana, us la vull presentar com el meu petit homenatge a l’hospitalitat de la gent d’aquell país, meditarrani com el meu.
INGREDIENTS per a 4 persones
1 albergínia
1 pebrot vermell
1 iogurt grec
1 gra d’all petit
julivert
pebrot vermell picant en flocs
sal
oli d’oliva verge extra
1 patlıcan
1 kırmızı biber
1 yunan yoğurt
1 sarımsak
maydanoz
kırmızı pul biber
tuz
saf zeytinyağı
Escalfem el forn a 230ºC. Mentre s’escalfa, untem amb oli l’albergínia i el pebrot vermell i els posem en una plata. Quan el forn ja és calent, hi fiquem la plata i escalivem el pebrot i l’albergínia durant uns 40 minuts, girant-los quan calgui.
Mentrestant, pelem i tallem l’all molt petit. Cal ser molt prudents amb l’all, doncs gairebé no s’hi ha de notar. Es tracta només de perfumar el plat, no de donar-n’hi gust. A part, trinxem també molt petit el julivert i reservem totes dues coses.
Un cop l’albergínia i el pebrot vermell estan escalivats, els pelem amb molt de compte de no cremar-nos.
Tallem l’albergínia a dauets d’un o dos centímetres i la reservem.
Posem el iogurt grec en un bol, hi afegim l’all i el julivert trinxats, reservant una mica de julivert per a decorar el plat.
Tot seguit, hi incorporem l’albergínia amb un pols de sal, ho barregem bé amb l’ajut d’una cullera i ho reservem.
A continuació, tallem el pebrot vermell a dauets d’un o dos centímetres. Escalfem una paella amb unes gotes d’oli d’oliva i, quan sigui ben calenta, hi posem el pebrot vermell i un pessic de sal.
Ho espolsem amb els flocs de pebrot vermell sec i ho deixem coure uns minuts a foc fort. Cal anar amb compte amb els flocs de pebrot vermell sec, perquè es tracta d’una espècie força picant.
Per a presentar-ho, primer posem el pebrot vermell en una plata i, tot seguit, aboquem la mescla de iogurt grec i albergínia al damunt del pebrot.
Ho decorem espolsant’hi una mica de julivert trinxat i uns quants flocs de pebrot vermell picant. I, per acabar, el toc final li donarà un raget d’oli d’oliva verge extra.
Espero que us animeu a fer aquest mezze i a compartir-lo amb la família o els amics. Afiyet olsun!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada