Aquest és un blog nascut, inicialment, amb la voluntat de compartir amb vosaltres les meves notes de viatge, en tornar de Turquia, l’agost de 2009. Però de seguida, en arribar a Istanbul, el meu interès per aquest país, ha derivat en fascinació i m’he sentit empesa a conèixer-ne més coses, encara que sigui de Barcelona estant.

És per això que, les meves notes de viatge, han esdevingut un quadern de notes, que no ofereix una visió objectiva ni global de Turquia, sinó una impressió personal i subjectiva, fruit de la fascinació que ha despertat en mi aquest país meravellós. M’agradarà compartir aquestes impressions amb tots vosaltres i que m’ajudeu a enriquir-lo amb les vostres crítiques, comentaris i suggeriments.

dilluns, 24 de maig del 2010

SABORS DE TURQUIA 3

PETIT HOMENATGE 
Fa poc, el meu amic Amadeu, sabedor de la meva afecció per Turquia, em va fer arribar la recepta que vull presentar-vos avui. Es tracta d’un plat que el cuiner català Isma Prados va preparar ja fa temps al seu programa de cuina de TV3.
Potser és agoserat, per part meva, presentar-lo en un post de la sèrie Sabors de Turquia, doncs no és una recepta estrictament turca, però, com que té la influència claríssima de la cuina otomana, us la vull presentar com el meu petit homenatge a l’hospitalitat de la gent d’aquell país, meditarrani com el meu.


Així doncs, aquí teniu la recepta d’un meze peculiar, un meze de l’altra banda de la Mediterrània. 
INGREDIENTS per a 4 persones

1 albergínia
1 pebrot vermell
1 iogurt grec
1 gra d’all petit
julivert
pebrot vermell picant en flocs
sal
oli d’oliva verge extra


1 patlıcan
1 kırmızı biber
1 yunan yoğurt
1 sarımsak
maydanoz
kırmızı pul biber
tuz
saf zeytinyağı

Escalfem el forn a 230ºC. Mentre s’escalfa, untem amb oli l’albergínia i el pebrot vermell i els posem en una plata. Quan el forn ja és calent, hi fiquem la plata i escalivem el pebrot i l’albergínia durant uns 40 minuts, girant-los quan calgui.
Mentrestant, pelem i tallem l’all molt petit. Cal ser molt prudents amb l’all, doncs gairebé no s’hi ha de notar. Es tracta només de perfumar el plat, no de donar-n’hi gust. A part, trinxem també molt petit el julivert i reservem totes dues coses.

 Un cop l’albergínia i el pebrot vermell estan escalivats, els pelem amb molt de compte de no cremar-nos.


Tallem l’albergínia a dauets d’un o dos centímetres i la reservem.


Posem el iogurt grec en un bol, hi afegim l’all i el julivert trinxats, reservant una mica de julivert per a decorar el plat.


Tot seguit, hi incorporem l’albergínia amb un pols de sal, ho barregem bé amb l’ajut d’una cullera i ho reservem.


A continuació, tallem el pebrot vermell a dauets d’un o dos centímetres. Escalfem una paella amb unes gotes d’oli d’oliva i, quan sigui ben calenta, hi posem el pebrot vermell i un pessic de sal.


Ho espolsem amb els flocs de pebrot vermell sec i ho deixem coure uns minuts a foc fort. Cal anar amb compte amb els flocs de pebrot vermell sec, perquè es tracta d’una espècie força picant.


Per a presentar-ho, primer posem el pebrot vermell en una plata i, tot seguit, aboquem la mescla de iogurt grec i albergínia al damunt del pebrot.


Ho decorem espolsant’hi una mica de julivert trinxat i uns quants flocs de pebrot vermell picant. I, per acabar, el toc final li donarà un raget d’oli d’oliva verge extra.


Es menja en petites quantitats untades sobre llesquetes de pa o sobre torrades.


Espero que us animeu a fer aquest mezze i a compartir-lo amb la família o els amics. Afiyet olsun!!

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

EM SEGUEIXEN DES DEL FACEBOOK

SUBSCRIU-TE A LES ACTUALITZACIONS DEL BLOG

PER A SABER COM SONA TURQUIA


MusicPlaylist

VISUALITZA AQUEST BLOC EN CASTELLÀ

MAPA INTERACTIU DEL MEU VIATGE A TURQUIA

MAPA INTERACTIU DEL MEU VIATGE A TURQUIA
Inclou adreces d'interès i informacions d'horaris, preus, itineraris, etc.

PLÀNOL DEL METRO D'ISTANBUL

CONVERTIDOR DE MONEDA

QUINA HORA ÉS A TURQUIA?

TECLAT VIRTUAL EN TURC

EL TEMPS A ISTANBUL

ETIQUETES

aeroport Atatürk (2) Afrodisias (1) agraïments (1) Akbil (1) Ara Güler (3) arquitectura bizantina (2) arquitectura otomana (1) art bizantí (2) art otomà (1) Arto Tunçboyacıyan (1) Avanos (1) Aytaç Doğan (1) Bağlama (2) baklava (2) Basar de les Espècies (1) Basar Egipci (1) Bennu Gerede (1) Beyoğlu (3) Bilioteca de Cels (1) börek (2) buzuk (1) cacık (1) Cafer İşleyen (1) Capadòcia (4) Caravansarai (1) Cases del vessant de la muntanya (1) ceràmica (2) çerkez tavuğu (1) Chora (1) Cisterna Yerebatan (1) Clarinet (1) Concili de Nicea (1) ÇORBA (1) cuina turca (8) darbuka (1) Derinkuyu (1) Didimeion (1) Didyma (1) dolma (1) Dolmabahçe (1) drets (1) Educació (1) Èfes (1) Egeu (4) Erkan Gürer (1) Església de Santa Irene (1) Església Fosca (2) Eylem Atmaca (1) Ezginin Günlüğü (1) Fatih Akın (1) Fethiye (1) fıstığı (2) Fotografia (2) Galatasaray (1) gastronomia turca (8) Gezginti (1) Gökhan Tümkaya (1) Goran Bregović (1) Göreme (4) gözleme (1) Gran Basar (1) havuç (1) Hipòdam (1) humus (1) Hüsnü Arkan (1) Hüsnü Şenlendirici (2) internet (1) Islam (1) Ismail Tunçbilek (1) Istanbul (12) Istiklal Cadessi (2) Izmir (4) Iznik (2) kanun (2) Karaköy (2) Kariye (1) Kaymaklı (1) kebap (1) Kenan Erim (1) kırmızı biber (2) köfte (1) Kuşadası (4) lahmacun (1) lokanta (1) manifest (1) Mesquita Blava (2) Mesquita de Rüstem Paşa (2) Mesquita de Rüstem Pasha (1) Mesquita de Selimiye (2) Mesquita de Suleymaniye (2) Mesquita Nova (2) meyhane (2) meze (5) Milet (1) museu a l'aire lliure de Göreme (2) Música Turca (4) Nadir Göktürk (1) nay (1) Nazar Boncuğu (1) Nicea (1) Nihat Odabaşı (1) ocakbasi (1) Okan Bayülgen (1) Onno Tunç (1) Ortaköy (1) oud (1) Pammakaristos (1) Pamukkale (1) patlıcan (2) Patrimoni de la Humanitat (UNESCO) (5) Pera (1) peynirli (1) pide (2) Pont de Gàlata (1) premis (1) rajoles (2) raki (1) rakı (1) restaurant (1) şakşuka (1) salatası (1) Samos (2) Santa Sofia (1) saz (1) Selçuk (1) Serdar Bilgili (1) Sezen Aksu (2) sigara böreği (2) Söke (1) Sultanahmet (1) Tahsin Aydoğmuş (1) Taksim Trio (1) Tales (1) Tamer Yılmaz (1) tanbur (1) Topkapi (1) Torre Gàlata (1) Tünel (1) Turquia (1) Uçhisar (1) Ull de Nazar (1) Ürgüp (1) viatjar a Turquia (15) visat (1) Yaşasin Okulumuz (1) Yavuz Bingöl (1) yoğurt (3) yufka (4) zeytinyağlı (1)

CERCA EN AQUEST BLOC

GAUDIU DEL MEU BLOG RESPECTANT-LO

M'HAN ENLLAÇAT A...

BLOCS AMICS

PER A TROBAR-ME A FACEBOOK...

PERSONES QUE LLEGEIXEN AQUEST BLOC

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...