Aquest és un blog nascut, inicialment, amb la voluntat de compartir amb vosaltres les meves notes de viatge, en tornar de Turquia, l’agost de 2009. Però de seguida, en arribar a Istanbul, el meu interès per aquest país, ha derivat en fascinació i m’he sentit empesa a conèixer-ne més coses, encara que sigui de Barcelona estant.

És per això que, les meves notes de viatge, han esdevingut un quadern de notes, que no ofereix una visió objectiva ni global de Turquia, sinó una impressió personal i subjectiva, fruit de la fascinació que ha despertat en mi aquest país meravellós. M’agradarà compartir aquestes impressions amb tots vosaltres i que m’ajudeu a enriquir-lo amb les vostres crítiques, comentaris i suggeriments.

diumenge, 4 d’octubre del 2009

APUNTS D'UN VIATGE A TURQUIA 11

DISSABTE 15 D'AGOST DE 2009

Comença un dia assolellat que promet ser realment calorós. Les vistes des de l'apartament són magnífiques: el mar i l'illa de Samos al fons.

El primer és veure si trobem un supermercat on comprar el què necessitarem aquests dies. Baixem a Kuşadası. És una ciutat marítima, al port de la qual hi arriben els grans creuers de luxe de la Mediterrània, que ofereix un gran ambient comercial i de platja. La ciutat per ella mateixa, no és cap cosa. En realitat és un gran centre turístic, com ara Lloret de Mar a Catalunya.

Després de donar una volta per la ciutat, com a presa de contacte, entrem en un hipermercat on trobem tot el que ens caldrà aquests dies.

Havent dinat, ens disposem a anar cap al sud, en direcció a Milet (Milet). Tenim clara la

ruta que cal fer i, a més, està ben indicat, així que arribem al nostre destí sense cap problema. Tot i estar situada a la costa i ser una ciutat portuària, actualment les ruïnes de l'antiga Miletos es troben, a peu de carretera, a l'àmplia plana del delta del riu Menderes, a uns 10 km de la seva desembocadura a la Mediterrània.


DELTA DEL RIU MENDERES

MILET
Horari: de 09:00 h a 19:00 h
Entrada: 3 YTL / persona
Distància: a 55 km de Kusadasi
Temps: 1 h
Itinerari: Ctra D-515 (22 km) Ctra D-525 (33 km)

A Milet hi van néixer el matemàtic Tales, els filòsofs Anaximandre i Anaxímenes i l'arquitecte Hipòdam, creador de l'urbanisme i dissenyador del traçat reticular de la ciutat que ha servit de model en la construcció de ciutats de tot el món.

La ciutat ja existia a l'Edat del Bronze, i va ser habitada posteriorment per grecs i romans. Va arribar a tenir uns 25.000 habitants

La primera construcció que crida l'atenció només entrar al recinte és el gran Teatre. Construït en el segle IV aC C. i renovat i ampliat pels romans al segle II dC C., té capacitat per a 15.000 espectadors, i destaca pel seu bon estat de conservació.


MILET. TEATRE

Al costat del Teatre, es troben el Gimnàs i, una mica més enllà, l'edifici immens de les Termes de Faustina.

Però, el monument més gran del complex és l'Àgora sud, una immensa plaça de 164 x 196 metres, envoltada de columnes.

En sortir de Milet, ens anem cap al sud, en direcció a Yanihisar, nom de la població actual que envolta l'antiga Dídim (Didyma).

DIDYMA
Horari: de 09:00 h a 19:00 h
Entrada: 3 YTL / persona
Distància: a 72 km de Kusadasi
Temps: 1 h 22 min.
Itinerari: Ctra D-515 (22 km) Ctra D-525 (50 km)




Al peu de la carretera que uneix Milet amb Yanisihar, hi ha el grandiós Temple d'Apol·lo o Didimeion, construït pels grecs al segle VII aC C. Es tracta del temple dípter (amb doble fila de columnes) més gran que es conserva i el tercer més gran de l'Antiguitat. Té 109 m de llarg per 51 m d'ample. Tres de les seves columnes resten encara d'empeus i dues d'elles conserven els capitells d'estil jònic.

DIDYMA. TEMPLE D'APOL·LO O DIDIMEION


Sorprèn la situació del temple, al mig d'una corba d'una carretera secundària, la precarietat del recinte, protegit per una trista tanca rovellada, i l'escassa vigilància.

El capvespre ens enganxa a Dídim i tenim l'oportunitat d'admirar i immortalitzar la imatge del Didimeion il.luminat pels últims raigs solars del dia. Un espectacle visual memorable!



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

EM SEGUEIXEN DES DEL FACEBOOK

SUBSCRIU-TE A LES ACTUALITZACIONS DEL BLOG

PER A SABER COM SONA TURQUIA


MusicPlaylist

VISUALITZA AQUEST BLOC EN CASTELLÀ

MAPA INTERACTIU DEL MEU VIATGE A TURQUIA

MAPA INTERACTIU DEL MEU VIATGE A TURQUIA
Inclou adreces d'interès i informacions d'horaris, preus, itineraris, etc.

PLÀNOL DEL METRO D'ISTANBUL

CONVERTIDOR DE MONEDA

QUINA HORA ÉS A TURQUIA?

TECLAT VIRTUAL EN TURC

EL TEMPS A ISTANBUL

ETIQUETES

aeroport Atatürk (2) Afrodisias (1) agraïments (1) Akbil (1) Ara Güler (3) arquitectura bizantina (2) arquitectura otomana (1) art bizantí (2) art otomà (1) Arto Tunçboyacıyan (1) Avanos (1) Aytaç Doğan (1) Bağlama (2) baklava (2) Basar de les Espècies (1) Basar Egipci (1) Bennu Gerede (1) Beyoğlu (3) Bilioteca de Cels (1) börek (2) buzuk (1) cacık (1) Cafer İşleyen (1) Capadòcia (4) Caravansarai (1) Cases del vessant de la muntanya (1) ceràmica (2) çerkez tavuğu (1) Chora (1) Cisterna Yerebatan (1) Clarinet (1) Concili de Nicea (1) ÇORBA (1) cuina turca (8) darbuka (1) Derinkuyu (1) Didimeion (1) Didyma (1) dolma (1) Dolmabahçe (1) drets (1) Educació (1) Èfes (1) Egeu (4) Erkan Gürer (1) Església de Santa Irene (1) Església Fosca (2) Eylem Atmaca (1) Ezginin Günlüğü (1) Fatih Akın (1) Fethiye (1) fıstığı (2) Fotografia (2) Galatasaray (1) gastronomia turca (8) Gezginti (1) Gökhan Tümkaya (1) Goran Bregović (1) Göreme (4) gözleme (1) Gran Basar (1) havuç (1) Hipòdam (1) humus (1) Hüsnü Arkan (1) Hüsnü Şenlendirici (2) internet (1) Islam (1) Ismail Tunçbilek (1) Istanbul (12) Istiklal Cadessi (2) Izmir (4) Iznik (2) kanun (2) Karaköy (2) Kariye (1) Kaymaklı (1) kebap (1) Kenan Erim (1) kırmızı biber (2) köfte (1) Kuşadası (4) lahmacun (1) lokanta (1) manifest (1) Mesquita Blava (2) Mesquita de Rüstem Paşa (2) Mesquita de Rüstem Pasha (1) Mesquita de Selimiye (2) Mesquita de Suleymaniye (2) Mesquita Nova (2) meyhane (2) meze (5) Milet (1) museu a l'aire lliure de Göreme (2) Música Turca (4) Nadir Göktürk (1) nay (1) Nazar Boncuğu (1) Nicea (1) Nihat Odabaşı (1) ocakbasi (1) Okan Bayülgen (1) Onno Tunç (1) Ortaköy (1) oud (1) Pammakaristos (1) Pamukkale (1) patlıcan (2) Patrimoni de la Humanitat (UNESCO) (5) Pera (1) peynirli (1) pide (2) Pont de Gàlata (1) premis (1) rajoles (2) raki (1) rakı (1) restaurant (1) şakşuka (1) salatası (1) Samos (2) Santa Sofia (1) saz (1) Selçuk (1) Serdar Bilgili (1) Sezen Aksu (2) sigara böreği (2) Söke (1) Sultanahmet (1) Tahsin Aydoğmuş (1) Taksim Trio (1) Tales (1) Tamer Yılmaz (1) tanbur (1) Topkapi (1) Torre Gàlata (1) Tünel (1) Turquia (1) Uçhisar (1) Ull de Nazar (1) Ürgüp (1) viatjar a Turquia (15) visat (1) Yaşasin Okulumuz (1) Yavuz Bingöl (1) yoğurt (3) yufka (4) zeytinyağlı (1)

CERCA EN AQUEST BLOC

GAUDIU DEL MEU BLOG RESPECTANT-LO

M'HAN ENLLAÇAT A...

BLOCS AMICS

PER A TROBAR-ME A FACEBOOK...

PERSONES QUE LLEGEIXEN AQUEST BLOC

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...