Aquest és un blog nascut, inicialment, amb la voluntat de compartir amb vosaltres les meves notes de viatge, en tornar de Turquia, l’agost de 2009. Però de seguida, en arribar a Istanbul, el meu interès per aquest país, ha derivat en fascinació i m’he sentit empesa a conèixer-ne més coses, encara que sigui de Barcelona estant.

És per això que, les meves notes de viatge, han esdevingut un quadern de notes, que no ofereix una visió objectiva ni global de Turquia, sinó una impressió personal i subjectiva, fruit de la fascinació que ha despertat en mi aquest país meravellós. M’agradarà compartir aquestes impressions amb tots vosaltres i que m’ajudeu a enriquir-lo amb les vostres crítiques, comentaris i suggeriments.

dissabte, 31 d’octubre del 2009

APUNTS D'UN VIATGE A TURQUIA 14

DIMARTS 18 D'AGOST DE 2009

El fet d'haver anat a dormir de matinada i el cansament acumulat en el viatge d'ahir, fa que avui s'ens enganxin els llençols i ens llevem tard. Gairebé s'ha esfumat el matí, així que aprofitem el que en queda per a recollir les coses i deixar l'equipatge gairebé enllestit. Com que som a casa, fem ús de les comoditats que ens ofereix l'apartament i
preparem un pollastre al forn amb albergínia i carabassó que ens en llepem els dits i ens el mengem a la terrassa, amb el mar i l'illa de Samos de fons. Ah!! això sí que és vida!!

Però s'ens acaba. Demà ja tornem a Barcelona i això fa que gaudim amb més intensitat, si és que és possible, dels nostres darrers moments en aquest país meravellós.

A la tarda, ens arribem fins a Kuşadası (o l'illa dels ocells), ciutat d'uns 50.000 habitants que, en època d'estiu arriba a tenir-ne 500.000, situada en una badia preciosa del mar Egeu, davant mateix de l'illa de Samos.

Fa dies que som aquí, però encara no l'hem visitada amb calma. Fem un vol pel port, un dels més importants de la Mediterrània Oriental quan es parla de creuers de luxe. Justament, n'hi ha un d'espanyol atracat i això es fa notar pels carrers de la ciutat. Per tot arreu se sent parlar en castellà. Els turistes s'afanyen a comprar tot tipus de records a les botigues del gran basar de Kuşadası. És bonica aquesta zona. El gran basar ocupa una bona part del casc antic de la ciutat, els carrers que envolten el vell caravansarai.

KUŞADASI. PORT

Caravansarai (Kervansaray) és un mot derivat del persa kārvānsarā, format per kārvān, que significa caravana, i sarā que vol dir hostal, refugi o palau. Es tracta d'un tipus d'edificació molt comuna als països musulmans. Es construïa al peu de les grans vies de comunicació i, com el seu nom indica, servia de fonda als viatgers i als mercaders que feien aquella ruta. Normalment, són edificis de planta quadrada, amb un gran pati interior, on s'estaven els animals que portaven els viatgers i les bèsties de càrrega dels mercaders.

KUŞADASI. CARAVANSARAI

El Caravansarai de Kuşadası, construit el 1618 pel Gran Visir Öküz Mehmet Paşa i restaurat el 1966, ha estat convertit en hotel de luxe. Es troba al bell mig de la ciutat, a tocar del port i envoltat de carrerons comercials que formen el gran basar de la ciutat, una zona molt animada per a fer-hi una passejada.

KUŞADASI. CARRER DEL GRAN BASAR


Des del passeig marítim, es pot veure la petita Illa dels Coloms (Güvercinada), avui connectada a terra ferma per una carretera, que conserva un castell d'època bizantina, que va jugar un paper molt important en la defensa de la ciutat davant els atacs pirates.

Acabem una tarda molt agradable passejant pels carrers de Kuşadası. Encara ens cal omplir el dipòsit del cotxe per a demà. Passem per la benzinera i ens fem un tip de riure perquè, mentre un xicot ens posa la benzina i un altre ens renta el vidre del cotxe, s'ens acosta una noia subjectant la típica safata d'ansa i ens ofereix uns gotets de tè, mentre ens esperem. És clar que això del tè els agrada als turcs!! No m'havien convidat mai a prendre un tè en un lloc com aquest!!

Finalment, tornem cap a casa. Volem sopar i anar a dormir aviat, perquè ens cal llevar-nos molt d'hora. Hem de ser a l'aeroport d'Izmir a les sis del matí i es triga una hora en arribar-hi.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

EM SEGUEIXEN DES DEL FACEBOOK

SUBSCRIU-TE A LES ACTUALITZACIONS DEL BLOG

PER A SABER COM SONA TURQUIA


MusicPlaylist

VISUALITZA AQUEST BLOC EN CASTELLÀ

MAPA INTERACTIU DEL MEU VIATGE A TURQUIA

MAPA INTERACTIU DEL MEU VIATGE A TURQUIA
Inclou adreces d'interès i informacions d'horaris, preus, itineraris, etc.

PLÀNOL DEL METRO D'ISTANBUL

CONVERTIDOR DE MONEDA

QUINA HORA ÉS A TURQUIA?

TECLAT VIRTUAL EN TURC

EL TEMPS A ISTANBUL

ETIQUETES

aeroport Atatürk (2) Afrodisias (1) agraïments (1) Akbil (1) Ara Güler (3) arquitectura bizantina (2) arquitectura otomana (1) art bizantí (2) art otomà (1) Arto Tunçboyacıyan (1) Avanos (1) Aytaç Doğan (1) Bağlama (2) baklava (2) Basar de les Espècies (1) Basar Egipci (1) Bennu Gerede (1) Beyoğlu (3) Bilioteca de Cels (1) börek (2) buzuk (1) cacık (1) Cafer İşleyen (1) Capadòcia (4) Caravansarai (1) Cases del vessant de la muntanya (1) ceràmica (2) çerkez tavuğu (1) Chora (1) Cisterna Yerebatan (1) Clarinet (1) Concili de Nicea (1) ÇORBA (1) cuina turca (8) darbuka (1) Derinkuyu (1) Didimeion (1) Didyma (1) dolma (1) Dolmabahçe (1) drets (1) Educació (1) Èfes (1) Egeu (4) Erkan Gürer (1) Església de Santa Irene (1) Església Fosca (2) Eylem Atmaca (1) Ezginin Günlüğü (1) Fatih Akın (1) Fethiye (1) fıstığı (2) Fotografia (2) Galatasaray (1) gastronomia turca (8) Gezginti (1) Gökhan Tümkaya (1) Goran Bregović (1) Göreme (4) gözleme (1) Gran Basar (1) havuç (1) Hipòdam (1) humus (1) Hüsnü Arkan (1) Hüsnü Şenlendirici (2) internet (1) Islam (1) Ismail Tunçbilek (1) Istanbul (12) Istiklal Cadessi (2) Izmir (4) Iznik (2) kanun (2) Karaköy (2) Kariye (1) Kaymaklı (1) kebap (1) Kenan Erim (1) kırmızı biber (2) köfte (1) Kuşadası (4) lahmacun (1) lokanta (1) manifest (1) Mesquita Blava (2) Mesquita de Rüstem Paşa (2) Mesquita de Rüstem Pasha (1) Mesquita de Selimiye (2) Mesquita de Suleymaniye (2) Mesquita Nova (2) meyhane (2) meze (5) Milet (1) museu a l'aire lliure de Göreme (2) Música Turca (4) Nadir Göktürk (1) nay (1) Nazar Boncuğu (1) Nicea (1) Nihat Odabaşı (1) ocakbasi (1) Okan Bayülgen (1) Onno Tunç (1) Ortaköy (1) oud (1) Pammakaristos (1) Pamukkale (1) patlıcan (2) Patrimoni de la Humanitat (UNESCO) (5) Pera (1) peynirli (1) pide (2) Pont de Gàlata (1) premis (1) rajoles (2) raki (1) rakı (1) restaurant (1) şakşuka (1) salatası (1) Samos (2) Santa Sofia (1) saz (1) Selçuk (1) Serdar Bilgili (1) Sezen Aksu (2) sigara böreği (2) Söke (1) Sultanahmet (1) Tahsin Aydoğmuş (1) Taksim Trio (1) Tales (1) Tamer Yılmaz (1) tanbur (1) Topkapi (1) Torre Gàlata (1) Tünel (1) Turquia (1) Uçhisar (1) Ull de Nazar (1) Ürgüp (1) viatjar a Turquia (15) visat (1) Yaşasin Okulumuz (1) Yavuz Bingöl (1) yoğurt (3) yufka (4) zeytinyağlı (1)

CERCA EN AQUEST BLOC

GAUDIU DEL MEU BLOG RESPECTANT-LO

M'HAN ENLLAÇAT A...

BLOCS AMICS

PER A TROBAR-ME A FACEBOOK...

PERSONES QUE LLEGEIXEN AQUEST BLOC

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...