Just abans de portar la yoğurtlu havuç salatası a la taula, l’espolsem amb flocs de pebrot vermell picant al nostre gust.
diumenge, 20 de febrer del 2011
SABORS DE TURQUIA 7
YOĞURTLU HAVUÇ SALATASI
La yoğurtlu havuç salatası és una amanida molt saborosa i molt fàcil de fer. Com el seu propi nom ens indica, es tracta d’una amanida de pastanaga: yoğurtlu havuç salatası vol dir, literalment, en turc, amanida de pastanaga amb iogurt.
La yoğurtlu havuç salatası forma part de la inacabable llista de meze, que els turcs serveixen com a entrants en els llargs sopars al voltant d’una gran taula amb família o amics. Així doncs, si volem servir-la a la manera turca, és a dir, combinada amb molts d’altres meze a l’inici de l’àpat, no ens cal preparar-ne massa quantitat. N’hi haurà prou amb uns quants tastets per persona.
De totes maneres, la yoğurtlu havuç salatası també es pot menjar com a primer plat tradicional. En aquest cas, ens caldrà preparar-ne més quantitat per persona.
Les quantitats que dóno en aquesta recepta, poden servir per unes sis persones, si volem menjar l’amanida de pastanaga com a primer plat, o per unes deu o dotze persones, depenent de la quantitat de plats que l’acompanyin, si la servim com un meze.
INGREDIENTS
500 g de pastanagues
4 iogurts naturals de tipus grec
1 gra d’all molt petit
oli d’oliva verge extra
sal
pebrot vermell picant en flocs turc
500 g havuç
4 yunan yoğurt
1 sarımsak
saf zeytinyağı
tuz
kırmızı pul biber
Per tal d’obtenir la textura espessa pròpia dels iogurts turcs, la nit abans de fer la yoğurtlu havuç salatası, trasvassarem els iogurts a un colador folrat amb un drap blanc fi, per tal que se n’escorri l’aigua sobrera.
Poseu les pastanagues en una paella amb un parell de cullerades d’oli d’oliva extra verge. Coeu-les a foc lent durant uns 15 minuts, remenant-les constantment i procurant que no s’enroseixin gens. Quan siguin toves, retireu-les del foc i deixeu-les refredar.
Peleu un gra d’all ben petit i piqueu-ne la meitat en un morter. Si us agrada molt el sabor de l’all, podeu posar-li tot sencer, però penseu que no n’ha de predominar el gust.
Posem els quatre iogurts grecs en un bol, hi afegim l’all picat i un pessic de sal i ho barregem bé tot amb l’ajut d’una cullera, per tal que l’all quedi ben repartit.
Quan les pastanagues són fredes, les afegim al iogurt i ho remenem ben remenat, per tal que el iogurt agafi el color i el gust de la pastanaga.
Posem la barreja en una plata i la deixem refredar a la nevera fins al moment de servir-la.
Just abans de portar la yoğurtlu havuç salatası a la taula, l’espolsem amb flocs de pebrot vermell picant al nostre gust.
Just abans de portar la yoğurtlu havuç salatası a la taula, l’espolsem amb flocs de pebrot vermell picant al nostre gust.
La yoğurtlu havuç salatası es pot menjar sola o posada sobre un tros de gözleme o pa turc, que es pot substituir per una torradeta ben prima.
Animeu-vos a preparar una yoğurtlu havuç salatası per al vostre proper sopar amb els amics o la família i ja me’n direu el què. Afiyet olsun!!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Hola Lourdes,
ResponEliminaMolt interessant aquesta recepta. La probaré de seguida que pugui. Només una pregunta, el pebrot vermell picant en flocs hi ha manera de trobar-lo per aquí?
Salut!
Hola Bertika!
ResponEliminaAquest pebrot en flocs, jo me'l vaig portar de Turquia, pero penso que potser en podries trobar en alguna botiga de productes multiculturals, o en algun racó del gourmet. De totes maneres, potser el podries substituir per una mica de bitxo esmicolat. Només és per a donar-li un toc picantet, si us agrada. Per cert, cal anar amb compte de no passar-se amb l'all, tan sols n'ha d'estar perfumat.
Si proves de fer la recepta ja em diras que et sembla.
Una abraçada i gràcies pel comentari
Hola Lourdes, estava llegint el llibre de Marta Carnicero i he trobat curiositat per aquesta recepta i buscant algun blog que la fes, t'he trobat, té molt bona pinta aquesta recepta i l'expliques molt bé. L 'ha probaré a veure que tal. Gràcies.
ResponEliminaGràcies pel teu comentari, Lourdes!
ResponEliminaEspero que t'animis a fer aquesta amanida que, des que la vaig tastar, és un dels meus plats preferits per compartir en els sopars de pica-pica.
Ja em diràs què t'ha semblat.
Una abraçada