Aquest és un blog nascut, inicialment, amb la voluntat de compartir amb vosaltres les meves notes de viatge, en tornar de Turquia, l’agost de 2009. Però de seguida, en arribar a Istanbul, el meu interès per aquest país, ha derivat en fascinació i m’he sentit empesa a conèixer-ne més coses, encara que sigui de Barcelona estant.

És per això que, les meves notes de viatge, han esdevingut un quadern de notes, que no ofereix una visió objectiva ni global de Turquia, sinó una impressió personal i subjectiva, fruit de la fascinació que ha despertat en mi aquest país meravellós. M’agradarà compartir aquestes impressions amb tots vosaltres i que m’ajudeu a enriquir-lo amb les vostres crítiques, comentaris i suggeriments.

dissabte, 19 de setembre del 2009

APUNTS D'UN VIATGE A TURQUIA 3

DIVENDRES 7 D'AGOST DE 2009

Avui, visitem el Palau de Dolmabahçe (Dolmabahçe Sarayi)

DOLMABAHÇE SARAYI
Horari: de 09:00 h a 16:00 h
Tancat: dilluns i dijous
Entrada: 20 YTL / persona
Com arribar: Tramvia Línia 1 parada Kabatas

Aquest palau va ser construït a mitjans del segle XIX pel sultà Abdülmecit, per albergar la seva residència oficial i el parlament. Es tracta d'un


palau d'estil renaixentista turc, construït per a "competir" amb Versailles. Consta d'una part de residència oficial amb salons per a reunions decorats molt ricament, i d'una altra part destinada a l'harem del sultà. És immens i espectacular, tot i que resulta bastant fred, pel sistema de visites que té: només es pot veure en grup, en visites guiades en anglès o en turc i no es poden fer fotos de l'interior. Hi ha guardes cada deu o dotze metres que vigilen, amb cent ulls cadascun, que ningú utilitzi la càmera. Destaca el saló del tron, de més de 2000 m quadrats, cobert per una gran cúpula de la qual penja una impressionant làmpada de cristall de més de 4 tones de pes. Però, per al meu gust, el més bonic d'aquest palau és, sens dubte, la seva situació privilegiada i els seus jardins a la vora del Bòsfor.

Al sortir i després de entretenir-nos fent fotos pels jardins, passegem pels voltants de la torre del rellotge i la petita mesquita de Dolmabahçe i agafem l'autobús que ens porta al barri d'Ortaköy.

Semblava que l'enrenou només havia de ser al centre històric, però aquest barri és especialment viu i popular. Els seus carrerons són plens de joves asseguts a les terrasses fumant shishes, de vells pescadors arreglant les seves barques, de dones que passegen amb els seus fills ...

Ens acostem a veure la Mesquita d'Ortaköy (Ortaköy Camii). És una mesquita petita, de grans finestrals. El seu interior és lluminós i tranquil. Està en un lloc preciós, a la vora del Bòsfor i amb el pont penjant com a teló de fons. Realment, la vista del pont del Bòsfor (Bogaziçi Köprüsü) és espectacular. Fa més de 1,5 Km i no sé l'alçada que té, però impressiona de debò.

Cap al vespre, agafem un autobús per tornar a Kabatas, on pujem al funicular que porta fins a la plaza Taksim, centre neuràlgic de la ciutat moderna.

Enfilem la bulliciosa carrer Istiklal. En un carreró, al costat del liceu Galatasaray, a 50 metres de l'apartament, sopem a l'Ara Cafè, propietat del conegut fotògraf turc Ara Güler. Bon ambient, bon menjar i preu acceptable: plat principal, postres, aigua (per descomptat no serveixen alcohol) i cafè, 30YTL per persona. Després de sopar, donem una volta pels carrers del voltant de la plaça Tünel. Hi ha un gentada impressionant que omple absolutament les terrasses de restaurants i bars, fins al punt que, en alguns llocs, es fa difícil passar. Hi ha un ambient increïble que, sembla ser, es repeteix cada cap de setmana.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

EM SEGUEIXEN DES DEL FACEBOOK

SUBSCRIU-TE A LES ACTUALITZACIONS DEL BLOG

PER A SABER COM SONA TURQUIA


MusicPlaylist

VISUALITZA AQUEST BLOC EN CASTELLÀ

MAPA INTERACTIU DEL MEU VIATGE A TURQUIA

MAPA INTERACTIU DEL MEU VIATGE A TURQUIA
Inclou adreces d'interès i informacions d'horaris, preus, itineraris, etc.

PLÀNOL DEL METRO D'ISTANBUL

CONVERTIDOR DE MONEDA

QUINA HORA ÉS A TURQUIA?

TECLAT VIRTUAL EN TURC

EL TEMPS A ISTANBUL

ETIQUETES

aeroport Atatürk (2) Afrodisias (1) agraïments (1) Akbil (1) Ara Güler (3) arquitectura bizantina (2) arquitectura otomana (1) art bizantí (2) art otomà (1) Arto Tunçboyacıyan (1) Avanos (1) Aytaç Doğan (1) Bağlama (2) baklava (2) Basar de les Espècies (1) Basar Egipci (1) Bennu Gerede (1) Beyoğlu (3) Bilioteca de Cels (1) börek (2) buzuk (1) cacık (1) Cafer İşleyen (1) Capadòcia (4) Caravansarai (1) Cases del vessant de la muntanya (1) ceràmica (2) çerkez tavuğu (1) Chora (1) Cisterna Yerebatan (1) Clarinet (1) Concili de Nicea (1) ÇORBA (1) cuina turca (8) darbuka (1) Derinkuyu (1) Didimeion (1) Didyma (1) dolma (1) Dolmabahçe (1) drets (1) Educació (1) Èfes (1) Egeu (4) Erkan Gürer (1) Església de Santa Irene (1) Església Fosca (2) Eylem Atmaca (1) Ezginin Günlüğü (1) Fatih Akın (1) Fethiye (1) fıstığı (2) Fotografia (2) Galatasaray (1) gastronomia turca (8) Gezginti (1) Gökhan Tümkaya (1) Goran Bregović (1) Göreme (4) gözleme (1) Gran Basar (1) havuç (1) Hipòdam (1) humus (1) Hüsnü Arkan (1) Hüsnü Şenlendirici (2) internet (1) Islam (1) Ismail Tunçbilek (1) Istanbul (12) Istiklal Cadessi (2) Izmir (4) Iznik (2) kanun (2) Karaköy (2) Kariye (1) Kaymaklı (1) kebap (1) Kenan Erim (1) kırmızı biber (2) köfte (1) Kuşadası (4) lahmacun (1) lokanta (1) manifest (1) Mesquita Blava (2) Mesquita de Rüstem Paşa (2) Mesquita de Rüstem Pasha (1) Mesquita de Selimiye (2) Mesquita de Suleymaniye (2) Mesquita Nova (2) meyhane (2) meze (5) Milet (1) museu a l'aire lliure de Göreme (2) Música Turca (4) Nadir Göktürk (1) nay (1) Nazar Boncuğu (1) Nicea (1) Nihat Odabaşı (1) ocakbasi (1) Okan Bayülgen (1) Onno Tunç (1) Ortaköy (1) oud (1) Pammakaristos (1) Pamukkale (1) patlıcan (2) Patrimoni de la Humanitat (UNESCO) (5) Pera (1) peynirli (1) pide (2) Pont de Gàlata (1) premis (1) rajoles (2) raki (1) rakı (1) restaurant (1) şakşuka (1) salatası (1) Samos (2) Santa Sofia (1) saz (1) Selçuk (1) Serdar Bilgili (1) Sezen Aksu (2) sigara böreği (2) Söke (1) Sultanahmet (1) Tahsin Aydoğmuş (1) Taksim Trio (1) Tales (1) Tamer Yılmaz (1) tanbur (1) Topkapi (1) Torre Gàlata (1) Tünel (1) Turquia (1) Uçhisar (1) Ull de Nazar (1) Ürgüp (1) viatjar a Turquia (15) visat (1) Yaşasin Okulumuz (1) Yavuz Bingöl (1) yoğurt (3) yufka (4) zeytinyağlı (1)

CERCA EN AQUEST BLOC

GAUDIU DEL MEU BLOG RESPECTANT-LO

M'HAN ENLLAÇAT A...

BLOCS AMICS

PER A TROBAR-ME A FACEBOOK...

PERSONES QUE LLEGEIXEN AQUEST BLOC

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...